わたしたちは、“PURE, NATURAL & SUSTAINABLE”を合い言葉に、
地球にも、生産者にも、そしてわたしたち自身にも優しい「自然の恵み」をお届けします。
Based on the belief of “pure, natural & sustainable”, we would like to offer you the earth,
farmer and human - friendly foods, the blessings of nature.
わたしたちは、自然のつながりの輪の中で、
すべての多様な生物がいつまでも共存できる世界を目指しています。
Our vision is to create a coexisting world for all various creatures to live eternally
within the circulation of the mother nature.
わたしたちの取り扱う商品は、原則としてオーガニック(無農薬・無化学肥料)で栽培され、添加物や保存料なども使用していないものに限定しています。そして、加工は必要最低限に抑え、なにも加えない、またなにも取り除かない「自然のまま」の状態で提供しています。たとえば、スパイスはホールのまま、ドライフルーツは枝付きやヘタ付きのまま、そしてナッツはローストされていない生の状態のまま……というように、 作物本来の「PURE」な姿やテイストそのままにこだわっています。
What Ambessa provides, are limited to organically cultivated crops (no pesticides, no chemical fertilizer) , no additives and preservatives in general.
Also we provide them with minimum processing, namely, no addition or no exclusion, just as close to “straight from the nature”.
For instance, our spices are in whole, the dry fruits are with stems and stem ends, and the nuts are in raw condition without roasting.
So we are particular about the “PURE” condition or flavor that the crops itself have by nature.
自然の循環に逆らうことなく、その恵みを受けて育った作物は、植物が本来持っている生命力と栄養をしっかりと含みます。 オーガニック農法の基本的な考え方、それはわたしたちが自然のしくみを尊重していくということ——農薬や化学肥料を使用しない、地球に優しい「NATURAL」な農法で育った作物は、 みな美しく、みな美味しいとわたしたちは考えます。
The crops that received the blessing of nature and grew, without countering the circulation of mother nature, contain fully the vital energy and nutrition that the plants have by itself.
The basic idea of organic agriculture is to respect the system of the nature.
The crops that are cultivated by earth-friendly farming methods, without pesticides or chemical fertilizer, are all beautiful and delicious, we think.
自然と調和した環境と方法で育った作物は生命力にあふれ、美味しく、健康的です。そして、作物は人々のこころとからだをつくる礎となり、人々は未来を創る礎になります。 つまり、オーガニックな作物を選ぶことは、みずからの健康に配慮するだけでなく、地球の環境も守り、それを次世代に残すことにも繋がります。
The crops grown and harmonized with the natural environment, contain rich vital energy and beautiful flavor, and it is certainly healthy.
And these crops become the foundation of people’s soul and health, and the people will become the foundation of creating future
In other words, choosing organic crops, means that it is not only caring your own health, but also helps protecting the earth and preserve the earth to our future generations.
2015年の3月より自然建築の設計・施工を手掛ける「光風林」にご指導いただきながら、自ら設計と施工に挑戦し、身の回りにある自然素材を使用して、失敗を繰り返しながらも造り上げることができました。山の粘土、海の砂、間伐材やお米の籾殻など、わたしたちの生活の中にある素材を建材として活用した手造りのお店です。
私たちがエネルギーの自給の必要性を考えるようになったのは、2011年の福島第一第二原子力発電所の事故がきっかけでした。一度事故を起こせば、人体、生態系、環境に大きな影響を与え、人々の分断や争いを生むような発電方法の電気は使いたくないという思いがありました。
私たちは食料の自給のためとドライフルーツや加工品の製造のために、季節の野菜や米、麦、豆類など。梅、ベリー類、レモン、蜜柑、夏ミカン、柚子、山椒などの柑橘類などの作物を無肥料・無農薬の自然農法で育てています。